Bygga hemsida själv eller anlita en webbyrå?

dator med hemsideverktyg

 dator med hemsideverktyg

Bygga hemsida själv vs anlita en webbyrå.

Många ställer sig frågan, ska jag bygga hemsida själv eller anlita en webbdesigner/webbyrå?
Det finns förstås fördelar och nackdelar med båda förslagen, och tillvägagångssätten är många.

Idag kan du välja bland massa olika verktyg att bygga din hemsida i och flera webbhotell erbjuder också sina egna ”hemsidebyggare” mot en månadsavgift. Du kan även lära dig att bygga din hemsida i wordpress som är helt gratis. WordPress är dock lite svårare att komma igång med och du behöver lägga lite mer tid på att lära upp dig hur det fungerar. När du väl har kommit igång så finns det så många fler fördelar och möjligheter med wordpress.

Varför ska jag bygga min hemsida själv?
Om du är duktig på design och läser på en del om användarvänlighet och hur du bygger en säljande hemsida, så kan du komma igång med din hemsida hyfsat billigt!

Varför ska jag anlita en webbyrå?
När du anlitar en webbyrå så får du troligen en mycket mer genomtänkt och säljande hemsida som faktist gör sitt jobb. Du kan släppa hela ansvaret och lägga din tid på det du är duktig på.

Självklart så blir prislappen högre än om du bygger din hemsida själv, men det är oftast väl investerade pengar.
Beroende på vad du har för behov så kan du komma ganska billigt undan här med. Men som med allt annat så får du vad du betalar för. Se till att noga planera vad du vill med din hemsida och vilka funktioner du behöver. Kolla även vad du får hos dem olika webbyråerna istället för att bara jämföra priser.