14 Snabba tips till dig som planerar hemsida!

webbdesigner & hemsidetips

webbdesigner & hemsidetips

Köpa hemsida

Funderar du på att köpa en ny hemsida eller kanske bygger du den själv? Här är 14 bra tips som gör din hemsida bättre!

Gör klart direkt vad du erbjuder. Dina besökare vill inte lägga massa onödig tid när dem surfar runt. Försök att fånga deras intresse direkt med en smart och säljande rubrik

Call to action. Berätta med en knapp vad du vill att kunden ska göra tex, begär offert. Här är det viktigt att välja en färg som som får knappen att sticka ut från resten av hemsidan. Använd dock inte för många call to action knappar på samma sida, det kan ge ett oseriöst intryck. 

Bilder av hög kvalitet. Välj ut dina bilder med omsorg. Anlita gärna en fotograf eller låt din webbyrå redigera bilderna så dem ser proffsiga ut. Har du inte möjlighet att använda egna bilder så kan du köpa bilder. Var dock noga med att välja bilderna då det inte ser allt för uppgjort ut.

Se till att din hemsida är mobilanpassad, över hälften av dina besökare surfar på mobilen.

Använd färgerna rätt. Välj färger som med kontrast på dina viktigare delar som call to action, delar som du vill ge uppmärksamhet helt enkelt

Skippa karusellen. Förr så kunde du se ett sidhuvud med skiftande text på dem flesta hemsidor och det såg jättehäftigt ut. Men… en slider som man oftast säger ger en dålig användarvänlighet då du ger användaren för många alternativ och information att ta in. Fokusera hellre på en viktig uppmaning till dina besökare.

Less is more. Du behöver inte trycka in text på varje ledig plats på din hemsida. Bygg luftiga hemsidor och du får en snyggare design, samt du kan lättare rikta besökarnas uppmärksamhet dit du vill.

Lägg till recensioner. Med en logotyp från dina kunder samt en kort recension om ditt företag så ökar trovärdigheten för din hemsida.

Färger väcker känslor och har stor betydelse. Läs på mer om färger och dess betydelse. Färgerna måste inte bara matcha ditt varumärke, det är även viktigt att din hemsida skapar rätt känsla.

Använd video. Video är ett väldigt kraftfullt verktyg till din marknadsföring och hemsida, det fångar både besökarens intresse samt får din hemsida att se mer proffesionellt ut!

Skriv lättlästa texter. För mycket text och långa meningar får besökarna att snabbt tappa intresset. Välj ett lättläst typsnitt och dela upp din text i sektioner med rubriker så att besökaren lätt kan skumma igenom texten.

Sökfunktion. Har du en stor hemsida så ska du överväga att lägga till en sökfunktion så att besökaren enkelt kan söka efter relevant innehåll.

Användarvänlighet. Se till att din hemsida är lättnavigerad och så att designen inte skapar oordning hos besökaren.

Uppdatera din hemsida ofta. Oavsett hur bra din hemsida ser ut från början så finns det alltid små förbättringar att göra. Så fort du kommer på en förbättring… Gör den!

Behöver du hjälp att planera och bygga din hemsida så är du välkommen att kontakta oss för ett prisförslag.